måndag 30 oktober 2017

Rödbetsbiffar med valnötter och chévre

Idag blev det rödbetsplättar med valnötter och chévre till lunch. Receptet kommer från Elle Mat &
Vin Sep-Okt nr 7 2017. Väldigt goda om ni frågar mig och min mamma, som tillbringade dagen med mig och August idag.




fredag 27 oktober 2017

Pasta med inspiration från Elle Mat & Vin

Ikväll gjorde vi en pastarätt som blivit en favorit. Inspirationen till denna rätt fick vi från Elle Mat & Vin Sep-Okt nr 7 2017.

Eftersom det inte fanns ett detaljerat recept testade vi oss fram och det blev supergott!
Till kvällens pasta använde jag:

  • 1 påse spenat 
  • olivolja
  • flingsalt 
  • 2,5 dl vispgrädde 
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong 
  • 1 citron
  • pasta penne 
  • 6 skivor lufttorkad skinka

Jag började med att koka upp pastavattnet och lade i pastan. Därefter stekte jag spenaten lite lätt i olivoljan med lite flingsalt. Hällde sedan på grädden och tillsatte buljongtärningen. Lät det koka upp och när buljongtärningen hade smält så rev jag zesten av citronen och pressade i saften av halva citronen. Värmde skinkan i ugnen ca 5 min i 200 grader så att den blev lite halvtorr. Delade den sedan i mindre bitar. Hällde av pastan och blandade den med såsen i stekpannan. Jag kokar alltid pastan 1 min mindre än vad som står på paketet. Lägg upp pastan på en tallrik och lägg på några bitar skinka. Avsluta med lite riven parmesanost. 


onsdag 25 oktober 2017

Fläskkotletter med potatismos och sås

Regnet faller utanför fönstren och det andas höst. Första receptet på bloggen får bli fläskkotletter med potatismos och sås som vi åt till middag idag.

Jag började med att skala potatisen och kokade den. Gjorde sedan mos på potatisen genom att vispa dem tillsammans med smör och kaffegrädde (hade ingen mjölk). Smaksatte med salt och vitpeppar. Kotletterna brynte jag i smör och hällde sedan på vatten och lät dem koka i ca 40 min. Lade kotletterna på en tallrik och silade skyn från stekpannan. Blandade sedan skyn med grädde, créme fraiche och smakade av med att tillsätta lite buljongtärning. För att göra såsen lite tjockare använde jag maizena blandat med lite vatten. 


Sviss med kladdkaka, kolasås och ingefärspäron

På nyårsafton gjorde vi en sviss med kladdkaka, kolasås och ingefärspäron. Det blev jättegott!  Receptet finns  här .